Μουζάκης στο Dnews: Περιμένουμε τη διάταξη για τη φορολόγηση των Airbnb

Η σχετική διάταξη που αναμένεται, θα καθορίσει πως θα φορολογηθεί η ενοικίαση μέσω airbnb.

Τη σχετική για τα Airbnb, διάταξη, που προανήγγειλε κυβέρνηση, περιμένουν οι φοροτεχνικοί για να διαπιστώσουν, τι ακριβώς θα γίνει με την φορολόγηση με την ενοικίαση κατοικιών, μέσω της σχετικής πλατφόρμας.

Όπως δήλωσε στο dnews, ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης, ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πως ακριβώς θα γίνει η φορολόγηση. «Άποψή μου πάντα ήταν ότι και αυτοί που νοικιάζουν θα έπρεπε να πληρώνουν ΦΠΑ. Στα Airbnb δεν έχει ακόμα ΦΠΑ αν έχεις μέχρι δυο ακίνητα και τα νοικιάζεις στην σχετική πλατφόρμα» αναφέρει και συνεχίζει: «Δεν υπάρχει τώρα ΦΠΑ, αρκεί να μην παρέχεις υπηρεσίες. (να μην αλλάζεις κλινοσκεπάσματα, service, κλπ).  Το θέμα είναι να δούμε ακριβώς τι προβλέπει η νέα διάταξη και μετά θα διαπιστώσουμε τι ακριβώς θα συμβεί. Το εισόδημα τώρα, αν έχεις μέχρι δύο κατοικίες και τις νοικιάζεις μέσω Airbanb, φορολογείται κανονικά, ως εισόδημα από ενοίκια».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού κ. Χατζηδάκη, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τον Ιανουάριο, τα εισοδήματα από τέτοιες μισθώσεις, σε τρία ή και περισσότερα ακίνητα, θα υπόκεινται σε ΦΠΑ και στα τέλη όπως τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Πηγή: https://www.dnews.gr/eidhseis/oikonomia/443171/mouzakis-sto-dnews-perimenoume-ti-diataksi-gia-ti-forologisi-ton-airbnb

Αρθρογράφος: Δημήτρης Φλουτσάκος